Bràquets: Preu i Característiques per a un Somriure Perfecte

Els bràquets s'han convertit en una solució efectiva i àmpliament acceptada per a corregir problemes d'alineació dental i mossegada. Al llarg dels anys, l'ortodòncia ha evolucionat, oferint una varietat de tipus de bràquets que s'adapten a les necessitats estètiques i financeres dels pacients.

Aquest article explorarà les característiques dels bràquets i proporcionarà una visió general dels seus preus, perquè puguis prendre una decisió informada en considerar aquest tractament.

Característiques Generals dels Bràquets

Els bràquets són dispositius ortodòntics que s'adhereixen als dents i es connecten mitjançant un arc metàl·lic que ajuda a moure'ls gradualment a la posició desitjada. La selecció de bràquets pot variar segons el material del qual estan fets, la visibilitat que el pacient desitja i la complexitat del cas dental.

Tipus de Bràquets i les seves Característiques

Hi ha diferents tipus de bràquets: metàl·lics duradors, ceràmics discrets, linguales invisibles i autoligables eficients, cadascun adaptat a les teves necessitats ortodòntiques i estètiques:

  • Bràquets Metàl·lics: Són els més comuns i els que tradicionalment s'han utilitzat en ortodòncia. Són molt duradors i eficaços per tractar una àmplia gamma de problemes d'alineació dental. La seva visibilitat és notable, la qual cosa pot ser una desavantatge estètica per a alguns pacients.
  • Bràquets de Ceràmica: Aquests bràquets estan dissenyats per ser menys visibles, ja que el material ceràmic pot ser transparent o del color del dent. Són una opció popular entre els adults que busquen una solució més discreta.
  • Bràquets Linguales: Es col·loquen a la part posterior dels dents, la qual cosa els fa pràcticament invisibles als altres. No obstant això, poden ser més incòmodes al principi i més difícils de netejar.
  • Bràquets de Safir: Fets de safir monocristal·lí transparent, són molt discrets i resistents a la tinció, però el seu cost és superior al dels altres tipus de bràquets.
  • Bràquets Autoligables: Utilitzen un mecanisme de tancament incorporat en lloc de ligadures elàstiques per mantenir l'arc. Això redueix les visites a l'ortodoncista i pot escurçar el temps de tractament.

Preu dels Bràquets

El preu dels bràquets varia significativament segons el tipus seleccionat i la durada del tractament. Els bràquets metàl·lics són generalment els més econòmics, amb preus que poden oscil·lar entre els 2,000 i 5,000 dòlars, depenent del país i la clínica. 

Els bràquets de ceràmica i safir solen ser més cars, i els linguales poden arribar a costar fins al doble que els metàl·lics a causa de la seva personalització i la tècnica especialitzada que requereixen per a la seva col·locació.

A més del tipus de bràquet, el cost total del tractament pot estar influenciat per altres factors com la complexitat del cas, la durada del tractament, l'experiència de l'ortodoncista i la ubicació geogràfica de la clínica dental.

És essencial tenir en compte que molts assegurances dentals poden cobrir una part del tractament d'ortodòncia, i que les clíniques solen oferir plans de pagament i finançament per fer el tractament més accessible.

Bràquets vs alineadors dentals de DiYa: Què és millor?

Mentre que els bràquets continuen sent una opció efectiva per a l'ortodòncia, els alineadors dentals oferts per DiYa representen una revolució en el tractament de correcció dental.

DiYa es destaca per proporcionar alineadors transparents i removibles que ofereixen una alternativa gairebé invisible, còmoda i convenientment adaptable a l'estil de vida del pacient.

A diferència dels bràquets, els alineadors de DiYa permeten una millor higiene dental i un impacte estètic mínim, la qual cosa els converteix en una solució superior per a aquells que busquen millorar el seu somriure sense les complicacions associades amb els mètodes tradicionals d'ortodòncia.


Brackets: Precio y Características para una Sonrisa Perfecta